top of page

Terrein reserveren

Terrein reserveren tijdens de zomer

Het zomerseizoen start de eerste maandag van april, tot eind september. Zowel binnen- als buiterreinen zijn dan beschikbaar voor reservatie.

Indien het weer het toelaat, kan ook begin oktober nog buiten gespeeld worden overdag (de buitenlichten branden niet meer in oktober).

Reserveren kan rechtstreeks via de website van Tennis Vlaanderen, of door hierboven in het hoofdmenu "Reserveer een terrein" te klikken. Enkel leden kunnen velden reserveren. Voor gastspelers, zie FAQ "Gastspelers".  

 

Wanneer je een veld gereserveerd hebt, maar niet kunt komen, gelieve dan het veld terug vrij te geven via "Reserveer een terrein", zodat andere leden het kunnen reserveren.  Indien je een veld hebt gereserveerd, maar niet op tijd opdaagt, mogen andere leden het veld innemen na 10 minuten.

Op de website van Tennis Vlaanderen staan een aantal handige instructie video's over hoe je een terrein kunt reserveren via hun website en hun app, maar ook over hoe je je saldo kunt aanvullen enz..  Klik op deze link: https://www.tennisvlaanderen.be/terreinreservatiesysteem-video

Terrein reserveren tijdens de winter

Reserveren kan je rechtstreeks op de website van Tennis Vlaanderen, of door hierboven in het hoofdmenu "Reserveer een terrein" te klikken.

Hou er rekening mee dat tijdens het winterseizoen bepaalde uren gereserveerd zijn door vaste winteruren (zie hieronder).  Op de uren die niet vast gereserveerd zijn, kan men vanaf een week op voorhand vrij reserveren. Indien je regelmatig komt spelen, kan je best een Saldo gebruiken, per uur betaal je 15 euro.

Wanneer je een uur reserveert met een saldo, moet je maar 1 naam opgeven.  Zeker geen 2 namen opgeven, want dan ben je 2 beurten kwijt... De ongebruikte beurten van vorig jaar blijven ook geldig.

 

Betalen voor een saldo (of voor een "los uur") kan ook nog steeds op het rekening nummer BE48 0688 9265 2227 van Tennis Wezemaal, maar dan kan het een paar dagen duren alvorens je saldo op je dashboard van de website van Tennis Vlaanderen verschijnt.  Stuur Rob, onze secretaris, best even een e-mail als het dringend is.

 

Wanneer je een veld gereserveerd hebt, maar niet kunt komen, gelieve dan het veld terug vrij te geven via "Reserveer een terrein" hierboven of op Tennis Vlaanderen, zodat andere leden het opnieuw kunnen reserveren. 

 

Je kan 10 dagen op voorhand reserveren.  We proberen zoveel mogelijk ervoor te zorgen dat de verlichting aan is op het moment dat er reservaties zijn.  Gelieve hiervoor zeker een dag op voorhand te reserveren.  Als je toch de dag zelf nog een veld reserveert, probeer dan terrein 5 of 6 te boeken, want daar kan je zelf het licht aansteken met de drukknoppen aan de ingang.

Vast winteruur aanvragen

Het winterseizoen loopt van de middelste maandag van september t.e.m. de laatste zondag van maart. Tussen Kerst en Nieuwjaar, van 24 december tot en met 1 januari, zijn er geen vaste winteruren, maar kunnen er wel losse reservaties gemaakt worden (zoals hierboven beschreven). 

 

Het winter dubbeltornooi gaat normaal gezien door tijdens de derde week van maart.  Het begint op een vrijdag en eindigt op een zondag.  Tijdens deze 10 dagen zijn er geen vaste winteruren.

 

De vaste winteruren dienen aangevraagd te worden voor 21 juli aan de hand van het formulier.  Dit kan worden ingevuld en doorgestuurd naar Patrick of in het clubhuis worden binnengebracht. Na 21 juli ontvang je een bevestiging en de betalingsinstructies.

De tarieven zijn 450, 370 en 200 euro, afhankelijk van het uur (details op het inschrijvingsformulier). De hal wordt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 15.30 uur verwarmd; op woensdag, zaterdag en zondag de hele dag.

Spelers die het vorige winterseizoen een vast uur hadden, hebben voorrang voor de reservaties van het komende winterseizoen.

Voor meer info, aarzel niet Patrick te contacteren op het nummer 0496/11.39.41.

Contact

I'm always looking for new and exciting opportunities. Let's connect.

123-456-7890 

Saldo

Saldo opladen voor reservatie tijdens de winter

Dit wordt enkel gebruikt voor de winteruren tennis of voor niet-leden van padel.

Indien je regelmatig komt spelen, kan je best een Saldo gebruiken.  Vroeger heette dit een "10-beurtenkaart", maar het reservatie-systeem van Tennis Vlaanderen laat nu toe van vrij te kiezen hoeveel beurten je wilt aankopen. Per uur betaal je 15 euro, dus een saldo van 10 beurten kost 150 euro, maar je kunt ook kiezen voor een ander aantal uren.  Je betaalt je saldo online via het systeem van Tennis Vlaanderen. 

 

Wanneer je een uur reserveert met een saldo, moet je maar 1 naam opgeven.  Zeker geen 2 namen opgeven, want dan ben je 2 beurten kwijt... De ongebruikte beurten van vorig jaar blijven uiteraard ook geldig.

 

Betalen voor een saldo (of voor een "los uur") kan ook nog steeds op het rekening nummer BE48 0688 9265 2227 van Tennis Wezemaal, maar dan kan het een paar dagen duren alvorens je saldo op je dashboard van de website van Tennis Vlaanderen verschijnt.  Stuur Rob, onze secretaris, best even een e-mail als het dringend is.

I'm always looking for new and exciting opportunities. Let's connect.

123-456-7890 

Gastspelers

Hoe kan ik reserveren met een gast tijdens de zomer?

Elk lid kan maximaal 3 keer per jaar een “gastspeler” (iemand die geen lid is) uitnodigen.  Om met een gastspeler te kunnen reserveren, maak je een reservatie in eigen naam en voeg je als tweede speler de naam van club-secretaris Rob Govaerts toe, als "Hoofdgebruiker". In de opmerking vermeld je de naam van je gast. Elke gastspeler kan per seizoen maximaal 2 keer spelen in onze club.

Hoe kunnen niet-leden reserveren tijdens de winter?

Niet-leden kunnen, net zoals leden, een los uur of een saldo aankopen op de website van Tennis Vlaanderen, via de terrein reservatie module.

Om de terrein reservatie module op www.tennisvlaanderen te kunnen gebruiken, heb je wel een lidnummer van Tennis Vlaanderen nodig.  Onze secretaris Rob kan zo'n nummer aanmaken.  Stuur Rob een e-mail op robert.govaerts@skynet.be, met de informatie die nodig is om lid te worden (naam, geboortedatum, adres, e-mail adres). 

Indien je geen lidnummer van Tennis Vlaanderen wenst aan te vragen, kan je ook het clubhuis bellen om een terrein te reserveren met je (oude) 10-beurten kaart of een betalend "los uur" (dat je komt betalen in het clubhuis alvorens je het terrein opgaat).  Het clubhuis is bereikbaar (tijdens de openingsuren) op tel. nr. 016 / 58.01.86

I'm always looking for new and exciting opportunities. Let's connect.

123-456-7890 

Lidmaatschap & Prijzen

Wie betaalt voor 15 maart, kan genieten van kortingstarieven voor het komende zomerseizoen

Daarna gelden de standaard tarieven.  Je kunt deze raadplegen op de website van Tennis Vlaanderen op http://www.tennisvlaanderen.be/clubtarieven?clubId=2297

 

Ik ben eveneens aangesloten in een andere tennisclub en heb daar al een lidkaart van Tennis Vlaanderen.  Krijg ik dan korting?

Onze lidgelden zijn voordeliger dan andere clubs in de regio.  Om die reden hanteren we slechts één tarief. Uitzonderingen op onze algemene lidmaatschapstarieven worden niet toegestaan.

I'm always looking for new and exciting opportunities. Let's connect.

123-456-7890 

Lessen

Kan ik privé-lessen volgen?

Alle lessen worden georganiseerd door onze Academie.  Klik in het hoofdmenu hierboven op "A" om alle formules te bekijken die de Academie aanbiedt.

Voor privélessen neem je contact op met Martin Vosswinkel om te zien of er een trainer voorzien kan worden: martin.tenniswezemaal@gmail.com

I'm always looking for new and exciting opportunities. Let's connect.

123-456-7890 

Nuttige formulieren

I'm always looking for new and exciting opportunities. Let's connect.

123-456-7890 

afspraken over terreinen

Huisregels Wintertennis

Voor een vlot verloop van het winterseizoen vragen we onze leden een aantal (hoffelijkheids) principes in acht te nemen:

 • Tijdig stoppen met spelen om te vegen zodat de volgende op het vastgelegde uur kan starten

 • Enkel tennisschoenen (met vlakke zolen) zijn toegelaten (loopschoenen zijn verboden omdat ze de terreinen kunnen beschadigen)

 • Sleepnetten op de aangeduide plaatsen terug leggen

 • Vuilnis in de juiste vuilbakken deponeren

 • Terrein 10 liefst betreden langs de achterste buitendeur

 • De laatste reservaties van de dag dienen de terreinen te sproeien zodat, in combinatie met de vaste sproeimomenten, de terreinen de ganse winter optimaal kunnen blijven. 

 • De verwarming 

  • maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 15.30 uur. Indien er vroeger en aansluitend meerdere reservaties zijn, kan dit vervroegd worden.

  • woensdag en tijdens het weekend staat de verwarming op vanaf 08.30 uur.

  • de verwarming gaat uit om 22u

 • De verlichting:

  • Tijdens de openingsuren van het clubhuis kan je daar vragen om het licht aan te doen (ook om het weer uit te doen als er na jou niemand speelt)

  • Buiten de openingsuren proberen we ervoor te zorgen dat het licht brandt 5 minuten voor het uur start en het wordt ook weer uitgedaan 5 min na het uur

  • Indien er twee velden op achtereenvolgende uren gereserveerd zijn dan verzetten we de reservatie naar het veld waar uur voordien ook op gespeeld wordt zodat we de lichten gewoon kunnen laten branden (en hiermee energie besparen).

  • Als het licht toch niet brandt, dan kan je naar de juiste persoon een sms sturen met de vraag naar licht, vermeld ook het veld waar je gereserveerd hebt dan. Krijg je geen antwoord binnen de 5 min, dan kan je ook een andere persoon proberen te bereiken. Per dag is er iemand anders verantwoordelijk voor de lichten (de lijst hangt op aan binnenkant deur in de hal).

  • Indien je de dag zelf nog een binnen terrein boekt, probeer dan terrein 5 of 6 te boeken, want daar kan je zelf het licht aansteken met de drukknoppen aan de ingang.

Huisregels Zomertennis

Voor een vlot verloop van het zomerseizoen vragen we onze leden een aantal (hoffelijkheids) principes in acht te nemen:

 • Tijdig stoppen met spelen om te vegen en te sproeien (ook wanneer regen voorspeld wordt) zodat de volgende op het vastgelegde uur kan starten.  Wanneer het veld zeer droog ligt, eerst sproeien en dan pas vegen (zodat de gravel niet wegwaait).

 • Enkel tennisschoenen zijn toegelaten (loopschoenen ten strengste verboden)

 • Sleepnetten op de aangeduide plaatsen terug leggen

 • Vuilnis in de juiste vuilbakken deponeren

 • Als het niet regent, en er zijn buiten velden vrij, worden de lichten binnen in de hall in principe niet aangestoken.  Je mag dan buiten op het vrije terrein spelen. 

 • Als het regent, gaan de lichten binnen aan op velden waarop gereserveerd is.  Overdag gaan er 3 lichten per veld aan, s'avonds 6 lichten per veld.

 • Interclub matchen hebben voorrang.  Daardoor kan het gebeuren dat op woensdag namiddag, op zaterdag of op zondag gereserveerde velden gebruikt moeten worden voor interclub matchen, zeker wanneer het regent.

Via deze link kun je het volledige Huishoudelijk reglement downloaden.

I'm always looking for new and exciting opportunities. Let's connect.

123-456-7890 

Betalingen en Rekeningnummers

Het rekeningnummer van de Club (bv. betaling lidgelden) is: IBAN nr. BE48 0688 9265 2227

Het rekeningnummer van de Academie (bv. betaling lesgelden) is: IBAN nr. BE58 0688 9317 1579

Beide bij Belfius bank: BIC nr. GKCC BEBB

Voor verdere vragen, gelieve contact op te nemen via het contactformulier

I'm always looking for new and exciting opportunities. Let's connect.

Terugbetalingen sport door mutualiteiten

De meeste mutualiteiten betalen leden die sport doen, een deel van de inschrijvingskosten bij hun sportclub.  Van zodra je abonnement verwerkt en betaald is, zal je op je spelersdashboard van de website van Tennis Vlaanderen het document voor de mutualiteit (gedeeltelijke terugbetaling lidgeld) terugvinden.

Dit is volledig vooringevuld en tevens getekend door de secretaris.  De mutualiteiten hebben laten weten dat ze het document van Tennis Vlaanderen aanvaarden, ook al ziet het er anders uit dan hun standaardformulier.  Je moet dus gewoon inloggen op Tennis Vlaanderen en op je spelersdashboard vind je onder clubabonnementen het attest voor de mutualiteit.

Dit document moet je afdrukken, tekenen, klevertje erop en aan je mutualiteit bezorgen.

I'm always looking for new and exciting opportunities. Let's connect.

123-456-7890 

Lidnummer & paswoord Tennis Vlaanderen

Ik heb geen lidkaart van Tennis Vlaanderen of ken mijn nummer en paswoord niet meer. Waar kan ik terecht?

Je lidnummer  van Tennis Vlaanderen en wachtwoord dien je zelf op te vragen via www.tennisvlaanderen.be. Deze gegevens blijven jaar na jaar hetzelfde zodat je na betaling snel kan starten met reserveren en spelen. Om privacy redenen kan de club je wachtwoord bij Tennis Vlaanderen niet zien, noch opvragen.

Hoe pas ik mijn gegevens aan bij Tennis Vlaanderen? 

 • Ga naar www.tennisvlaanderen.be

 • Klik op "Inloggen" en vul je lidnummer en wachtwoord in (indien wachtwoord vergeten kan je ook hier je wachtwoord opvragen)

 • Wijzig je gegevens en log uit.

I'm always looking for new and exciting opportunities. Let's connect.

Verzekeringen voor sportongevallen

Tennis Vlaanderen heeft bij de verzekeringsmaatschappij Ethias een polis sportongevallen. Elk lid dat bij Tennis Vlaanderen is aangesloten, valt automatisch onder deze verzekering.

Werkwijze voor de aangifte van een sportongeval: vul het formulier in, en bezorg het aan Patrick Vervoort (patrick.tennisclub@gmail.com )

Patrick verwerkt aangifte en bezorgt de verzekeringsinstelling de nodige documenten voor verdere afhandeling.

I'm always looking for new and exciting opportunities. Let's connect.

Meldpunt grensoverschrijdend gedrag

Hiervoor kan je terecht bij Denise Depart via +32 470 37 57 38. Je vindt Denise ook
regelmatig achter de toog in het clubhuis.

bottom of page